Χιονάνθρωποι… για διασκέδαση!!!
18
Νοέμβριος
2022
kostos
Κόστος
φθηνό
xronos
Χρόνος
diskolia
Δυσκολία
εύκολο

Χιονάνθρωποι… για διασκέδαση!!!

3 παιχνίδια με χιονάνθρωπους/ κατασκευή/ εύκολο

Χιονάνθρωποι … κατασκευή;;; bowling;;; ή παιχνίδι ισορροπίας;;;

Ναι και στα τρία !!!

Απασχόληση για όλη την οικογένεια , διαβάστε , μαζέψτε τα υλικά και ξεκινήστε!!!

 

 

Υλικά :

  1. Ρολά από χαρτί υγείας
  2. Άσπρο χαρτί ή χαρτόνι
  3. Συρραπτικό
  4. Μαρκαδόροι
  5. Κόλλα
  6. Γκοφρέ
  7. Ψαλίδι
  8. Υλικά χειροτεχνίας ( ματάκια , χάντρες , πον πον , κουμπιά κλπ )
  9. Μπάλα

 

 

 

Παιχνίδι ισορροπίας

Αρχικά ξεκινάμε με τα ρολά , το συρραπτικό , τους μαρκαδόρους , το άσπρο χαρτόνι …

τυλίγουμε το ρολό με το άσπρο χαρτί … σφραγίζουμε με το συρραπτικό …

προσπαθούμε το χαρτί να είναι ακριβώς πάνω στο ρολό αλλιώς τσακίζουμε ελαφρώς τις άκρες του ώστε να εφάπτεται … σχεδιάζουμε ότι θέλουμε πάνω στο χιονάνθρωπο μας ( το ένα ρολό )… στα άλλα δυο τα κουμπιά …

Τώρα που είναι έτοιμοι οι χιονάνθρωποι πάμε για παιχνίδι … στόχος να βάλουμε το ένα ρολό πάνω στο άλλο … στην κορυφή το κεφάλι του!!! Κανόνες δεν υπάρχουν είναι στη δική σας κρίση και των παιδιών !!! Στο δικό μας παιχνίδι έλειπε το στοιχείο του ανταγωνισμού … εσείς επιλέξτε ανάλογα την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Η κόρη μου έβαζε όποιο ήθελε … πολλά γέλια ειδικά όταν οι χιονάνθρωποι μας κατεδαφίζονταν !!!

 

Bowling

Στήνουμε τα ρολά – χιονάνθρωπους τον ένα δίπλα στον άλλο … παίρνουμε μια μπάλα και ξεκινάμε … εμείς είχαμε μία ο κάθε ένας !!!

 

Κατασκευή 

Συνεχίζουμε την κατασκευή με τα ρολά … με περισσότερα υλικά … ένας χιονάνθρωπος το κάθε ρολό … παίρνουμε κόλλες , υλικά χειροτεχνίας , ψαλίδι , γκοφρέ και ξεκινάμε !!!

Ακούστε τα παιδιά σίγουρα θα σας δώσουν ακόμα περισσότερες επιλογές για παιχνίδι με τους χιονάνθρωπους – ρολά … η κόρη μου βρήκε!!!

 

Υ γ : Το παιχνίδι ισορροπίας θα έβγαινε ακόμα καλύτερο αν τα ρολά είχαν βαφτεί με χρώμα αντί για το χαρτί ώστε να στερεώνετε το ένα ρολό καλύτερα πάνω στο άλλο