Βιβλίο …
09
Μάρτιος
2019
kostos
Κόστος
xronos
Χρόνος
diskolia
Δυσκολία

Βιβλίο …

για γονείς !!!

Συνήθεια που μου έγινε λατρεία να διαβάζω βιβλία για γονείς ενώ κοιμίζω το παιδί στην αγκαλιά μου ή όταν το παιδί κοιμόταν ( έστω και αυτό το λίγο ) έτσι νομίζω διάβασα αρκετά από αυτά που πρόκειται να σας προτείνω και που ειλικρινά λάτρεψα !!! Έπειτα ένα μεγάλο κενό αλλά συνεχίζω ακόμα και τώρα αφού τα βιβλία αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αγάπες μου !!!

 

Ένα από τα πιο ευκολοδιάβαστα βιβλία για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα να έρθουμε λίγο πιο κοντά σε όλα αυτά που τα βρέφη θέλουν να μας πουν αλλά ακόμα δεν έχουν το δικό μας κώδικα επικοινωνίας αλλά χρησιμοποιούν το δικό τους . Με βοήθησε πολυ σε ένα περιβάλλον που τα παιδιά μεγάλωναν αλλιώς που τα δικά μου βιώματα ήταν διαφορετικά να καταλάβω αφουγκραστώ ακολουθήσω το μωρό μου και αργότερα το παιδί μου σε όλα αυτά που αισθάνεται . Γραμμένο από μια ψυχοθεραπεύτρια για όλους εμάς που βρισκόμαστε κοντά σε μωρά θέλουμε να αποκρυπτογραφήσουμε όσα λένε και δε λένε θέλουμε να επικοινωνήσουμε τα δικά μας μηνύματα αλλά και σε καταστάσεις που μας δυσκολεύουν από τη φύση τους να επεξεργαστούμε .

Διαβάστε λοιπόν και απολαύστε !!!

 

 

Στην καρδιά των συναισθημάτων του παιδιού 

Isabelle Filiozat

Εκδότης Ενάλιος  

 

 

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου 

Είναι η αλήθεια ότι η γλώσσα του μικρού παιδιού ( το γέλιο , το κλάμα , η γκρίνια ) δεν είναι πάντοτε εύκολο να ερμηνευτεί . Αν πίσω από το κλάμα του ή τη συμπεριφορά του υπάρχει μια αγωνία , δεν είναι εύκολο να την καταλάβετε . Μπορεί να έρχεται από μακριά , από το λαβύρινθο του «DNA» , από το ιστορικό κάποιου παππού ή πιο μακρινού προγόνου . Ας το αφουγκραστούμε , ας το ακούσουμε , ας εντοπίσουμε αυτό που βιώνει , τι νιώθει , τι σκέφτεται .

Ένα βρέφος κλαίει επειδή έχει κάποια ανάγκη ή επειδή προσπαθεί να μας πει κάτι . Ίσως σας λέει πόσο φοβήθηκε κατά τον τοκετό , πόσο θυμωμένο είναι επειδή δεν το θηλάζετε … Ίσως σας μιλάει για τον πόνο του , επειδή νιώθει ότι ο πατέρας του δεν το αποδέχεται … Ίσως υποφέρει επειδή διαισθάνεται ότι η μητέρα του πονάει για κάποιο λόγο … Αισθάνεται πάρα πολλά πράγματα και , για να μην τα κρατήσει μέσα του , νιώθει την ανάγκη να τα αποβάλλει με τα δάκρυα …