Βιβλίο …
08
Μάρτιος
2019
kostos
Κόστος
xronos
Χρόνος
diskolia
Δυσκολία

Βιβλίο …

για γονείς και όχι μόνο !!!

Συνήθεια που μου έγινε λατρεία να διαβάζω βιβλία για γονείς ενώ κοιμίζω το παιδί στην αγκαλιά μου ή όταν το παιδί κοιμόταν ( έστω και αυτό το λίγο ) έτσι νομίζω διάβασα αρκετά από αυτά που πρόκειται να σας προτείνω και που ειλικρινά λάτρεψα !!! Έπειτα ένα μεγάλο κενό αλλά συνεχίζω ακόμα και τώρα αφού τα βιβλία αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αγάπες μου !!!

 

 

Από τα πρώτα βιβλία που διάβασα ενώ στην αγκαλιά μου είχα την κόρη μου μόλις κάποιων ημερών . Όποτε κάποιος με ρωτήσει είναι ένα βιβλίο που πραγματικά λατρεύω και προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον με ρωτήσει . Ένα βιβλίο όχι μόνο για γονείς αλλά για όλους μας που υπήρξαμε κάποτε παιδιά .Βέβαια σημαντικό να είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί να το διαβάσουμε να αγγίξουμε τις πληγές μας να τις αγκαλιάσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω !!!

Διαβάστε λοιπόν και απολαύστε !!!

 

 

Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας

Alice Miller

Εκδότης Ροές 

 

 

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου 

Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν , όταν ήταν παιδιά , να μάθουν να κρύβουν επιδέξια τα συναισθήματα , τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των γονέων τους και να κερδίσουν την «αγάπη» τους .

Ως ενήλικες μπορεί να κυνηγούν την επιτυχία , έχουν όμως ταυτόχρονα μια υποβόσκουσα αίσθηση ότι δεν αξίζουν τίποτα . Χωρίς ποτέ να τους επιτραπεί να εκφράσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα , και έχοντας χάσει την επαφή με τον αληθινό τους εαυτό , εκδραματίζουν τα καταπιεσμένα συναισθήματα τους με επεισόδια κατάθλιψης ή καταναγκαστικής συμπεριφοράς , ή ακόμα και με ιδέες μεγαλείου . Στη συνέχεια , με τη σειρά τους , μεταφέρουν αυτή την κληρονομιά της καταπίεσης στα δικά τους παιδιά . Αυτό το σπαρακτικό και οξυδερκές βιβλίο είναι ένα πρώτο βήμα για την ανακάλυψη των αναγκών μας και της δικής μας αλήθειας στην προσπάθεια μας να ξεφύγουμε από αυτόν το φαύλο κύκλο .