Ιδέες για την τηλεκπαίδευση
08
Απρίλιος
2021
kostos
Κόστος
xronos
Χρόνος
diskolia
Δυσκολία

Ιδέες για την τηλεκπαίδευση

από την Χριστίνα Αθανασάκη !!!

Βρες και εσύ σε αυτό το μοναδικό άρθρο ιδέες για την τηλεκπαίδευση

που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανανεωθείς και να εμπλουτίσεις

όσα ήδη κάνεις με πολύ απλά βήματα !!!

Γράφει η νηπιαγωγός Χριστίνα Αθανασάκη !!!

 

 

10 ιδέες για την τηλεκπαίδευση στο νηπιαγωγείο: 

 

  1. Σκέψου σαν να είσαι παιδί!
  2. Δημιούργησε μία σταθερότητα για να νιώθουν τα παιδιά ασφάλεια αλλά μη ξεχνάς που και που να κάνεις κάτι ξεχωριστό!
  3. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς όλα τα μέσα που διαθέτεις, τεχνολογικά ή μη. Είσαι σπίτι πλέον και έχεις πλέον και άλλα αντικείμενα που πολύ πιθανόν να τα έχουν και οι  μικροί μαθητές σου.
  4. Ας μαγειρέψουμε! Λόγω Κορωνοιού τα παιδιά όσο ήταν στο σχολείο δεν μπορούσαν  να κάνουν συνταγές μαγειρικής, τώρα όμως είναι στο σπίτι τους και ευτυχώς μπορούν. Η χαρά τους όταν τρώνε κάτι που το έφτιαξαν εκείνα είναι απερίγραπτη.
  5. Κίνηση σημαίνει ζωή! Κινητικά παιχνίδια μικρά και συχνά!
  6. Φτιάξε μαζί με τα παιδιά παιχνίδια χρησιμοποιώντας απλά υλικά που στη συνέχεια θα μπορούν να τα παίξουν μόνα τους στον ελεύθερό τους χρόνο.
  7. Theme Day: Μία μέρα όπου τα παιδιά θα μπορούν έχοντας ένα συγκεκριμένο θέμα να μεταμφιεστούν, να παίξουν και να υλοποιήσουν δραστηριότητες σε σχέση με το θέμα που έχετε αποφασίσει! Τα παιδιά λατρεύουν το φανταστικό παιχνίδι!
  8. Εκδρομή! Μάλιστα εκδρομή! Καλά καταλάβατε. Φορέστε καπέλα, γυαλιά, τσάντα, νερό και τοστ και ξεκινήστε! Υπάρχουν πάρα πολλές δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία, κήπους τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.
  9. Μοναδική ημέρα γονέα- παιδιού: Μπορείς να συνεννοηθείς με τους γονείς και όποιοι θέλουν να παρουσιάσουν ή να υλοποιήσουν μαζί με τα παιδιά τους μία δραστηριότητα!
  10. Ανάγνωση ιστορίας αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία και να τής βάλεις ήχο, να τήν κάνεις πιο θεατρική, να διαβάσεις ένα μέρος τής ή να μην διαβάσεις το τέλος, να συνεννοηθείτε με κάποιον γονέα και να τήν διαβάζετε μαζί.