Πρωτομαγιά 2018
03
Μάιος
2018
kostos
Κόστος
xronos
Χρόνος
diskolia
Δυσκολία

Πρωτομαγιά 2018

Στεφάνι και δραστηριότητες για τρίχρονα στην εξοχή!!!

Ακολουθώντας τα έθιμα βγήκαμε εξόρμηση στη φύση να εξερευνήσουμε τις ομορφιές της ,να παίξουμε, να μαζέψουμε λουλούδια, να φτιάξουμε στεφάνι και ότι άλλο προκύψει!!!

Ξεκινήσαμε 3 οικογένειες με  4 παιδιά ηλικίας 3 , 3 , 2.5  και 1.5 ετών …. φορτώσαμε προμήθειες …. εφόδια … και ξεκινήσαμε!!!

Στόχος μας η Μόλα στην Πάρνηθα. Είχε κόσμο αλλά έβρισκες εύκολα να καθίσεις …

 

απλώσαμε τα πράγματα…

 

Αφήσαμε τα παιδιά να εξερευνήσουν το μέρος

ψάξαμε για τους κάτοικους του δάσους , για λουλούδια , μάζεψαν ξύλα για να φτιάξουν το δικό τους σπίτι , είδαμε κορμούς τους οποίους τα παιδιά επιδιόρθωσαν χτυπώντας πάνω τους μικρότερα κομμάτια κλαδιών και έπειτα χρησιμοποίησαν ως δοκό ισορροπίας ….

Έπειτα μαζέψαμε λουλούδια σε αυτοσχέδιο καμβά για τα παιδιά αλλά και σε κουβαδάκι για να φτιάξουμε το στεφάνι

Ήταν μια υπέροχη εκδρομή και σίγουρα θα πάμε ξανά στο συγκεκριμένο μέρος!!! Στη φύση τα παιδιά έχουν όλα όσα χρειάζονται για να απασχοληθούν γεμίζουν οπτικά ερεθίσματα , ήχους , μυρωδιές!!!

Για την ιστορία …. τα παιδιά δεν θέλησαν να φτιάξουν στεφάνι ….. εμείς όμως σαν μεγάλα παιδιά φτιάξαμε 2 !!! Το δικό μου στεφάνι το έφτιαξε η φίλη μου η Έφη με κλαδιά και εγώ την επόμενη μέρα έβαλα επάνω λουλούδια που είχαν μαζέψει τα παιδιά και το στόλισα στην πόρτα!!!!