Πρόταση βιβλίου …
17
Φεβρουάριος
2019
kostos
Κόστος
xronos
Χρόνος
diskolia
Δυσκολία

Πρόταση βιβλίου …

για τις απόκριες !!!

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη , πολυ πολυ αγαπημένο !!! Αρκετοί θα το έχετε ακόμα περισσότεροι θα το ξέρετε υπέροχο με πολυ ωραία εικονογράφηση !!! Με ιδέες για δραστηριότητες φιλαναγνωσίας !!!

 

 

Αρλεκίνος 

Συγγραφέας : ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ 

Εικονογράφηση : ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Εκδόσεις : ΠΑΤΑΚΗ

 

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου 

Ο Αρλεκίνος και η δύναμη της φαντασίας , της αγάπης , της αισιόδοξης στάσης απέναντι στη ζωή … Ένα αγόρι φτωχό , που πιστεύει πως δεν μπορεί να συμμετέχει στο γλέντι της Αποκριάς , μόνο να κοιτάζει από μακριά τους άλλους με τις φανταχτερές και πλούσιες στολές τους να διασκεδάζουν . Όμως πίσω του στέκει η μητέρα του . Η αγάπη και η έννοια της για το γιο της , άγρυπνοι φρουροί , θα διώξουν μακριά του τη στεναχώρια . Το μαγικό μπαούλο ανοίγει , τα πολύχρωμα κουρέλια ενώνονται και η μητέρα Φαντασία χαρίζει στο γιο της την πιο όμορφη αποκριάτικη στολή .

Προτεινόμενες ηλικίες από τον εκδοτικό είναι : 6-9 ετών

 

Πολλά λόγια δεν νομίζω ότι χρειάζονται για το συγκεκριμένο βιβλίο . Για μένα αποτελεί ένα υπέροχο βιβλίο για τις μέρες της αποκριάς ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες προσαρμόζοντας φυσικά το κείμενο ανάλογα το κοινό . Μετά την ανάγνωση τι καλύτερο από το να πάρουμε μέτρα από τα παιδιά ( βάζοντας τα να ξαπλώσουν σε χαρτί του μέτρου φτιάχνοντας το περίγραμμα τους ) και να τους το δώσουμε μαζί με κομμάτια ύφασμα να φτιάξει ο καθένας τη δική του στολή όπως την έχει φανταστεί και ονειρευτεί !!! Εκτός από κομμάτια πολύχρωμου υφάσματος μπορούμε να έχουμε και τούλι ή άλλα υλικά ( όπως πον πον κ.α. ) για να διακοσμήσουν τα παιδιά τη στολή τους  ( μπορεί κάποιος να θέλει να φτιάξει φούστα με το τούλι κλπ ) .

 

Επίσης αποτελεί μια πολυ καλή ευκαιρία να μιλήσουμε για τους αρλεκίνους . Από πού έρχονται ;;;!! ; Έχουμε ακούσει για τη κολομπίνα ;;;!! Οι μάσκες τους πως φτιάχνονταν αρχικά ;;;!! Μια εξαιρετική αφορμή λοιπόν για να αναρωτηθούμε , να ρωτήσουμε ( γονείς , φίλους , θείους , άλλες τάξεις , δασκάλες κλπ ) , να ψάξουμε σε εγκυκλοπαίδειες ή στο ίντερνετ . Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε και εμείς μια μάσκα από ξύλο άραγε ;;;!! Πως το ξύλο θα πάρει τη μορφή που θέλουμε ;;;!! Καταγράφουμε ιδέες για να τα καταφέρουμε και ξεκινάμε δράση !!!

 

Φυσικά μπορούμε μαζί με τα παιδιά ( ανάλογα και την ηλικία τους ) να ετοιμάσουμε το δικό μας καρναβάλι με εντυπωσιακές στολές και μάσκες . Αν βρούμε χρόνο για να φτιάξουμε στολές είτε από τη γωνιά της μεταμφίεσης είτε με τη βοήθεια μαμάς ή μπαμπά που γνωρίζει και διαθέτει υφάσματα θα ήταν ακόμα καλύτερα !!!