
Πασχαλινό τσουρέκι
μοναδική συνταγή για τα πιο τέλειο τσουρέκι
Τα πιο αφράτα με ίνες ,μυρωδάτα και σοκολατένια είναι εδώ
από τη φανταστική Μαρία Κατσιαδράμη !!!
Αν θέλετε να βρείτε περισσότερες συνταγές από τη Μαρία
μπορείτε να γίνετε μέλη στην καταπληκτική της ομάδα Γλυκάκι και φαγάκι από σπίτι !!!
Πασχαλινό τσουρέκι!
Υλικά:










Εκτέλεση:
στον κάδο του μίξερ με γάντζο ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαστίχα, τη βανίλια, το μαχλέπι και τη ξηρή μαγιά .
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το νερό, το γάλα , το μέλι και το κλαριφιέ ίσα να ζεστάνουν μέχρι τους 40 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά με πιρουνάκι σαν ομελέτα με δύο τσιμπιές αλάτι και τα γυρνάμε μέσα στο χλιαρό μείγμα της κατσαρόλας, την οποία έχουμε αποσύρει από τη φωτιά, ενώνουμε σε ένα μείγμα το οποίο το γυρνάμε όλο μέσα στον κάδο με το αλεύρι.
Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα το μείγμα για 12 λεπτά. Θα δείτε να πίνει όλα τα υγρά και να γίνεται μια γυαλιστερή μπάλα μαλακή πάνω στον γάντζο.
Βουτυρώνουμε τις παλάμες μας και γυρνάμε τη ζύμη σε καθαρό μεγάλο μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και τυλίγουμε με κουβερτούλα, δίπλα σε ζεστό μέρος να τριπλασιαστεί η ζύμη για δύο ώρες. Μετά τις δύο ώρες ανοίγουμε και πατάμε τη ζύμη απαλά να κάτσει. Κόβουμε μπαλάκια και πάθουμε σε σχήμα που μας αρέσει. Αφήνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα τα τσουρέκια σκεπασμένα με πετσετούλα για μισή ώρα τα να φουσκώσουν, έπειτα αλείφουμε απαλά με πινελάκι χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε με αντιστάσεις για περίπου είκοσι λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των τσουρέκιων, στους 160-170.
Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και έπειτα πιτσιλάμε με λιωμένες σοκολάτες, αφήνουμε να σταθεί η σοκολάτα και τυλίγουμε σε σακουλάκι με κορδέλακι.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! !!




